Hoi! Ik ben Ester!

Ik ben Ester en ik deel hieronder graag mijn eigen verhaal met je. Zodat je weet waarom ik doe wat ik nu doe en hoe dat is gelopen in mijn leven.

Ik gun het jou ook zó om helemaal in jouw zachte kracht te staan en veel meer rust, kracht en overgave in je leven te ervaren, net als ik nu. Zodat het leven je niet meer overkomt, maar jij aan het roer staat.

Kopie van Kopie van Kopie van Logo trnsp zonder eigen naam (500 x 600 px) (300 x 300 px)

Ik gooide mijn roer radicaal om...

In 2011 gooide ik heel radicaal het roer om in mijn leven. Ik stopte van de een op de andere dag met het eten van suiker, gluten en koemelk, at alleen nog biologisch en gooide alle slechte e-nummers uit mijn voeding. 

Zo. Nu zou ik me beter gaan voelen, dacht ik…

 

Wat er gebeurde is dat ik een enorme detox kreeg. Ik werd ziek, het voelde als eens stevige griep. Nouja, oke, so far so good dacht ik. Even door die detox heen en dan… dan zou ik me fantastisch voelen! 

 

Ik voelde me zo belabberd dat ik dacht, dít is meteen hét moment om te stoppen met roken. (ik rookte nog een e-sigaret op dat moment) en, hé waarom niet, ik stop meteen ook met mijn antidepressiva, ik ben nu toch bezig…

 

[ Let op: Stop echt nooit zomaar met je antidepressiva! Vind een professional die jou daar bij kan helpen!] 

 

Ik had al heel vaak geprobeerd af te bouwen, wat steeds niet lukte, ik was het zo zat dat ik ze weggooide en nooit meer heb geslikt. Dat heb ik geweten...

Wat volgde was een psychische detox. En die was echt vele, vele malen heftiger dan de lichamelijke. Alsof ik een beerput in mezelf had opengetrokken… 


En er zat genoeg in die put… Ik had bijvoorbeeld nooit in mijn leven ook maar één seconde gerouwd om mijn vader, die was overleden vlak voordat ik geboren werd. 

Mijn moeder sprak er nooit over. ( ze kon er zelf niet bij) Op mijn 2e kwam er een “nieuwe papa” en zo was alles toch weer goed?. Op mijn 4e kwam er nog een zusje bij en op mijn 6e gingen ze trouwen en werd bij Koninklijk besluit mijn achternaam gewijzigd naar de naam van mijn stiefvader. Klaar.

 

Ik besloot dat het tijd was om mijn verdriet toe te laten en heb emmers vol gehuild. Brieven aan mijn vader geschreven en een boompje in de tuin voor hem geplant. 

 

Daarnaast kwamen er vaker en vaker beelden naar boven bij me over mijn stiefvader die aan mij zat. Ik dacht, dat zal ik wel gedroomd hebben, waarom was ik me daar anders niet eerder bewust van? Ik deelde dit met Elco mijn man, die zich rot schrok natuurlijk en later deelde ik het met mijn zus die vertelde dat hij dat ook bij haar geprobeerd had, maar dat zij nee gezegd had. Toen wist ik dat het dus echt waar was. Maar blijkbaar zo heftig, dat het al die jaren weg was uit mijn herinneringen. Dat kan gebeuren als er iets gebeurt dat op dat moment echt te intens is.

 

So far so good. Ik had vanalles aangekeken (vond ik) en ik at nu supergezond, dus werd het wel eens tijd om me top te voelen. Het tegendeel was waar. 

Ik deed de opleiding Trainer Hormoonfactor en leerde alles over hormonen. Zo kwam ik erachter dat ik een bijnieruitputting had. Een burnout zeg maar, waarbij de bijnieren zó uitgeput zijn dat ze bij nog nauwelijks cortisol produceerden. 

 

En ik het maar raar vinden dat ik steeds maar moe was, en me echt total loss voelde… 

 

Na mijn opleiding ging ik aan het werk als Trainer Hormoonfactor en voedingscoach en ik richtte me daarbij op gezinnen. “Kinderen kunnen prima anders eten” was geboren en een groot succes. Later heb ik de naam veranderd in “Gezond zonder gedoe” en duizenden recepten gemaakt en daarmee e-books vol geschreven. Ik had daarnaast een mooi online programma lopen en schreef met Carola van Bemmelen samen het boek 100% Suikervrij voor Kinderen. 

 

Toen kregen we een enorme verrassing, ik bleek zwanger. Onze oudste twee, Daan en Sterre, waren toen al 12 en 14. Een enorme omschakeling en ook een enorme aanslag op mijn lijf, zo bleek, want ik had uiteindelijk zulke erge bekkeninstabiliteit dat ik niet meer kon lopen de laatste twee maanden. Ik moest gebruik maken van een rolstoel en bracht de laatste twee maanden van mijn zwangerschap vooral door op een bed in de huiskamer. 

 

Het was een heftige zwangerschap met een nog veel heftigere bevalling, want Sev haalde geen adem toen geboren werd en moest direct beademd worden. 

 

Alsof dat nog niet voldoende was, overleed 4 dagen later mijn moeder, vrij onverwacht. Ze leed al een tijd aan Alzheimer, maar was er nog niet zo slecht aan toe dat we dachten dat het einde nabij was. 

 

Het was een rollercoaster van jewelste en in de jaren daarna bleef het een rollercoaster. Sev moest worden geopereerd, de pubers hadden het zwaar (en wij met hen), de nachten waren altijd doorwaakt, ik heb 2,5 jaar borstvoeding gegeven, Sev heeft nog met een dubbele longonsteking in het ziekenhuis gelegen en daarna kwamen we financieel in heel slecht weer terecht. 

 

Het was echt survival of the fittest... 

Uiteindelijk hebben we een ander huis gekocht. We wilden weg van de plek waar zoveel gebeurd was. Het was een heel gedoe om het financieel voor elkaar te krijgen, maar wonder boven wonder lukt het ons. 

Vervolgens hebben we ons 3 maanden helemaal vastgebeten in de verbouwing. Nu denk ik, hoe deden we dat? Waar haalden we de energie vandaan? 

 

Maar het lukte en het huis werd ons thuis, zo enorm ons thuis, zo thuis hebben we ons nog nooit gevoeld. Het was als een warme, zachte deken. Precies wat we nodig hadden. 

 

Ik had mijn online voedingscoaching bedrijf inmiddels verkocht en ging in loondienst werken als office manager. Iets waar ik heel goed in ben, maar waar mijn hart totaal niet ligt. Ik wist niet wat ik wilde doen en zo kon ik toch een leuk inkomen verdienen.

 

Elco kreeg ondertussen een burnout (goh gek hè?) En ik rende door en door en door, totdat, je raadt het al, ik ook mijn tweede burnout te pakken had. 

 

Waar ik in mijn eerste burnout vooral heel laag in mijn energie zat en fysiek heel weinig kon, had ik bij deze tweede burnout iets heel anders, ik kon me niet meer concentreren. Geen seconde. Ik kon van de ene op de ander dag niet werken, maar ook niks anders doen, want alles vereist concentratie en die had ik niet. 

 

Dus zat ik op de bank en deed niks. Oh frustratie! Want dat kon ik helemaal niet. Ik deed namelijk nooit één seconde niks…

 

Ik keek naar mezelf en mijn “gezonde leven” met veel gezonde voeding en heel veel sporten en dacht, als ik echt gezond wil worden, moet ik op een heel andere manier met mezelf aan de bak... 

 

Dan moet ik naar binnen, naar wat er diep, diep verstopt zit. Vanaf dat moment besloot ik, ik ga niets meer uit de weg, hoe confronterend, pijnlijk of verdrietig het ook is. 

 

En zo geschiedde. 

 

Ik begon met praten met mijn oom, de broer van mijn vader. Wie was mijn vader? Lijk ik op hem? Ik heb wel 1000 vragen afgevuurd denk ik. 

 

Daarna ben ik twee opstellingsdagen gaan doen. Eén moederlijn opstelling en één vaderlijn opstelling. My oh my, dat was inzichtgevend! Heftig, maar zo inzichtgevend! En wat een prachtig werk! Ik wist direct, hier wil ik ook mijn werk van maken! 

Niets van wat ik gedaan heb, is zo impactvol geweest als het systemisch werk. Wat gaat dat diep!

 

Nog veel meer opstellingsdagen en representantenwerk volgden. Ik volgde een opleiding systemisch werk in de natuur, deed ademwerk, koude training, nog meer opstellingen, sessies bij een psychologe/opsteller, sessies bij een trauma therapeute, een vrouwencirkel training, ik assisteerde bij een retraite, deed een anger release workshop, bouwde een sjamanendrum, volgde een massage opleiding, deed een Reiki 1 inwijding en volgde een opleiding familie opstellingen. 

 

En ik nam een heel rigoureus besluit, ik wilde mijn naam terug!

Dat was uiteindelijk een lange weg. Het heeft een jaar geduurd en 1000 euro gekost, maar ik heet nu weer zoals ik werd geboren. Ester Truijens. Nouja, Ester Wiemer-Truijens, want gelukkig getrouwd met Elco Wiemer.

 

Zoveel in iets meer dan een jaar tijd. En inzicht na inzicht volgde. Het hield niet meer op! Hoe meer ik me weer kon concentreren, hoe meer boeken ik ook nog las. (Hier vind je mijn aanrader boekenlijst) Ik kwam achter zoveel waar ik het bestaan niet van wist. Wat was het bijzonder om zoveel te leren!

 

En passent werd onze relatie flink opgeschud door dit alles en heeft ook manlief diverse opstellingen, therapie en sessies gedaan. Ik ben trots op het innerlijk werk dat hij heeft gedaan en blij dat we zo samen konden blijven levelen. 

 

Uiteindelijk met als resultaat dat wij nu samen bijna elke avond op onze medidatie kussentjes zitten om samen te mediteren, activaties te doen, inzicht te delen en… het allerbelangrijkste, elkaar de ruimte geven om te delen hoe we er bij zitten. Dit is echt relatie reddend geweest. Zo bijzonder. (En echt helemaaaaal niet altijd leuk!)

 

Wat een reis. Het is mooi, heftig, gelukzalig, intens, verdrietig en alles, werkelijk alles daartussenin. En het is nooit klaar.

 

Heel lang had ik geen idee wat ik wilde gaan doen met of na dit alles. Het opstellingswerk had me wel direct zo enorm gegrepen, ik voelde dat ik daar in elk geval mee aan het werk mocht gaan. 

 

Omdat ik het zelf altijd heel vervelend vond dat ik voor elk ding waar ik tegenaan liep een andere therapeut, coach of psycholoog moest bezoeken, wist ik al snel: Ik wil meerdere tools aanbieden die ik in kan zetten!

Zodat ik een stuk mee kan lopen op jouw pad en je precies kan aanbieden waar jij op dat moment baat bij hebt. En je dus niet steeds weer opnieuw je hele verhaal hoeft neer te leggen bij iemand anders.


Daarnaast ben ik enorm verliefd geworden op het werken in cirkels. Een cirkel waar vrouwen samenkomen is zo magisch, ongelooflijk. Ik ga helemaal glimmen als ik het erover heb. 

Ik ben trots dat ik mag doen wat ik het liefste doe; inspireren en verbinden. Daar word ik blij en warm van!

Wil je volgen wat ik doe? Volg me dan op facebook, waar ik open en uitgebreid deel wat er gebeurt in mijn leven.

Ik ben zóóóóó intens dankbaar!

Alles heeft geleid naar wat ik nu doe en dat is wat ik het allerliefste doe!

Hoe fantastisch is dat!

Ik me meer dan ooit in verbinding met mezelf. Ik kan weer écht voelen, helemaal zijn. Dat is het grootste cadeau. In verinding met mezelf kan ik vanuit puurheid verbinden met de mensen om mee heen. Daarmee is alles in mijn leven veranderd.

Love it!

Dit zijn de opledingen die ik heb gevolgd:

 • Familieopstellingen - Zonnevlecht Opleidingen
 • Systemisch werk in de natuur - Light your Life, Jawi Bakker
 • Coach - Civas
 • Allround relatiecoach - Civas
 • Cirkelhoedster - Zaak van de Ziel
 • Cursus heldervoelen - Zaak van de Ziel
 • Reiki 1 - Praktijk MiTierra
 • Quantum Touch - Gezond aan de Dijk
 • Bekkenmassage - Zonnevlecht Opleidingen
 • Ontspanningsmassage - S2H
 • Trainer Hormoonfactor - Sonnevelt Opleidingen
 • Orthomoleculaire voeding voor kinderen - Civas
 • Reininging en Ontgifting - SAGHO
 • Evocircadian Code - Ortholon
 • En ik deed heel veel opstellingen en representantenwerk, wat zo ongelooflijk inspirerend en inzichtgevend was en echt lifechanging voor mij geweest is. Deze mogen zeker niet ongenoemd blijven omdat ik er ongelooflijk veel van geleerd heb. Ik deed ze bijna allemaal bij Rahealing van Jennifer Khodabaks
 •  

  Deze boeken zijn mijn aanraders voor jou:

  Dit zijn de boeken die ik gelezen heb en die diepe indruk hebben gemaakt en waar ik veel van heb geleerd:

  Jij bent de placebo - Dr Joe Dispenza
  Het helen van je innerlijke kind - Susanne Huhn
  Traumasporen - Bessel van der Kolk
  De Fontein, vind je plek - Els van Steijn
  De Fontein, maak wijze keuzes - Els van Steijn
  Bestaansrecht - Maarten Oversier
  Een cursus in Wonderen
  God ontmoet god - Janosh Stoffers
  Tao en de kunst van familieopstellingen - Elmer Hendrix
  Zinnen die de ziel raken - Elmer Hendrix
  Becoming Supernatural - Dr Joe Dispenza
  Non duale wijsheid - Erica Rijnsburger
  Verborgen wijsheid - Erica Rijnsburger
  Het universum staat achter je - Gabrielle Bernstein
  De vierde dimensie - Hans Peter Roel
  Het innerlijke kind in je relatie - Susanne Huhn
  Kom uit je hoofd - Lisette Thooft
  De tien geboden voor innerlijke rust - Lisette Thooft
  Wie domme dingen doet wordt wijs - Lisette Thooft
  Het hele van de moederwond - Bethany Webster
  Je kunt je leven helen - Louise Hay
  Handboek energetische basiskennes - Wilka Zelders
  De sleutel tot zelfbevrijding - Christiane Beerlandt
  De stem van je lichaam - Peter A. Levine
  Alchemie van leven - Dirk Oellibrandt
  Psoas, spier van de ziel - Liz Koch
  Verslaafd aan liefde - Jan Geurtz
  Het veld van aandacht - Connie van der Arend
  Onverbloemd - Annet Beskers
  De kinderen van de wet van één en de verloren lessen van Atlantis - Jon Peniel
  Ceremonies - Sandra Ingerman